Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разхода

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с разхода

като натисна педала и моментния ми разход започва да се вдига чак след 5-10 секунди, после като пусна продължава да се вдига за момент и после пада по половин минута дори да съм изключил от скорост и да се движа по инерция. Най-странно ми се вижда да спирам на скорост и да ми показва 2/100. То под това не пада. А вчера като се вгледах показва само двуцифрени числа... Това нормално ли е? И колко гори нормално 147 1.6 ТС?? При мене 300 км извънградско с 60градско - 9,2/100. Досега съм карал все немски коли и там няма никакъв лаг на борд компа, моментния разход се мени доста динамично и щом пуснеш педала или дойде нанадолнище веднага пада разхода, отделно спираш ли на скорост показва 0,0

При мен не е така! няма лаг на моментния разход, но като съм на скорост не пада до нула, когато изключа от скорост, веднага ми дава едни чертички. иначе ускоряваш ли, дори и под 3000оборота, показанията стават двуцифрени! аз за това гледам само среден разход! засечи си го по резервоар. ама 9,2 извънградско е много, освен ако не караш с 160! до софия ходих - разход под 8 ми даде, доволно, в града съм към 10, без да напъвам
    Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

пълниш резервоара да капачка, караш 300-400 км минимум и зареждаш пак до капачка, така ще видиш точно колко ти е горяла колата, дори ако е възможно да заредиш и двата пъти на една и съща бензиностанция
      аз на компютъра не вярвам, вярвям само на разход засечен от капачка до капачка
      успех

Comment

Интересно ми е в какви единици го показва. На повечето коли над някаква скорост е л./100, под нея л./час. При вас как е?
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

литри в час на 156 147 не се показва
          под 2 или 3 /100 също не показва
          показанията са осреднени на период от забравих колко минути (май 5)
          на празен ход когато не е в движение показва ---
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            да и на маздата от подписа е точно така
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

мерси много
              значи няма как да не лагва и това няма нищо общо с високия разход.. Мисля да сменя свещите, въздушния филтър и да засека разхода по бабешкия метод, сега като погледнах след последното зануляване средния е 9,6 при 240по магистрала и около 90градско СФ, скорост около 130 извънградско. Иначе пък работи перфектно, няма придърпване, трудно палене, лоша динамика или нещо друго. Чудя се дали да бърникам колата или такъв разход си е нормален и това дето го пише по книжките му верват само децата?

Comment

Първоначално публикувано от НАСОО Покажи съобщение
                мерси много
                значи няма как да не лагва и това няма нищо общо с високия разход.. Мисля да сменя свещите, въздушния филтър и да засека разхода по бабешкия метод, сега като погледнах след последното зануляване средния е 9,6 при 240по магистрала и около 90градско СФ, скорост около 130 извънградско. Иначе пък работи перфектно, няма придърпване, трудно палене, лоша динамика или нещо друго. Чудя се дали да бърникам колата или такъв разход си е нормален и това дето го пише по книжките му верват само децата?
                А ми мини за всеки случай през една диагностика да ти закачат ламбдата и да я видят дали работи правилно
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

156 1.8 ts 2000 отчита ли разхода?

Comment

Първоначално публикувано от fastedy Покажи съобщение
                    156 1.8 ts 2000 отчита ли разхода?
                    Не не отчита трябва да е с вътрешния фейс лифт.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от НАСОО Покажи съобщение
                      мерси много
                      Колега и при мен са така отчитанията на моментния разход. Относно реалния ти, добре си. По книжка гориме по 11 градско. Не бърникай нищо по колата , освен за обслужване!
                      Opel Corsa B
                      Opel Tigra
                      Mercedes A 160
                      Mercedes A190 AMG
                      Alfa Romeo 147 1.6 ts
                      http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

Working...
                      X